Hovedseksjon

Hudøy

banner

Ja, alle har det gøy på Hudøy. Derfor reiser vi dit. Vi tror på glade og aktive barn som bruker hele kroppen i sin utvikling og læring. På Hudøy møter vi hav, strand og fjære. Der lærer vi nye ord og uttrykk, og vi får mye kunnskap om kysten. Lek, moro og læring fyller hele dagen. Det aller viktigste er fellesskapet vi får når vi bor sammen i flere dager. Vi blir veldig godt kjent med hverandre. Det skaper trygghet og respekt, og har betydning for hele vårt skolemiljø.

 

Reisen

Det er mange forventningsfulle barn som forlater Lutvann skole i busser tidlig om morgenen. Hvor lang tid tar reisen? Får vi bade med en gang vi kommer frem? Er vannet kaldt? Hvem skal jeg dele køyeseng med? Får jeg napp på krabbesnøret i år? Hvem får den største krabben? Er Kaptein Krok der i år også? Det er mye å se frem til på Hudøy!


Da båtene møter oss ved kaia, er det bare en ting å gjøre: Laste de fulle med mat, kofferter og elever og la de drive oss over til årets desidert største høydepunkt.

 

 

 

 

Refleksløype

Den første kvelden på Hudøy er alltid ganske spennende. Klokken 23 møtes alle barna i skogen med lommelykt. Da er det nemlig tid for årets refleksløype.
Med en blanding av skrekk og fryd begir barna seg inn på Hudøys stier uten noen anelse om hva skogens mørke skjuler...

 

Dette har blitt sagt av noen barn i refleksløypa:
- Dette er absolutt det skumleste jeg har vært med
  på!
- Jeg gleder meg til jeg blir voksen og kan skremme
  alle barna på Hudøy....
- Jeg tror jeg holder hånda di jeg...
- Jeg synes ikke dette er noe skummelt jeg, jeg
  synes ikke dette er noe skummelt jeg, jeg synes
  ikke dette er noe skummelt jeg......

 

Fosforøya

Fosforøya ligger på sydspissen av Hudøy. Hver gang vi er på Hudøy, har 1.-3. trinn en utflukt til denne øya. Man må vasse over for å komme dit og det er lurt å komme seg tilbake før det blir høyvann! Dette er en spennende dag. Det er nemlig her Kaptein Krok bor, og han er skummel kar. Kanskje han dukker opp?

Kaptein Krok var sjørøver all sin tid. Noen ville nok si at han var ond og grusom. Det går rykter om at han murte mannskapet sitt inne for å ta alle skattene selv! Kaptein Krok var så rik at skattene ville ha dekket hele havbunnen rundt Hudøy. Men der er de ikke. Så hvor kan han ha gjemt skattene? Svært mange mener at de ligger nedgravd i Kaptein Kroks hage på Fosforøya. En ting er i hvert fall sikkert: Han liker ikke at vi kommer hit! Hvert år står han på toppen av berget og passer på oss.

 

 

Tivoli

Den siste kvelden er det Tivoli på sletta utenfor Høgda. Det er en fantastisk kveld og en flott avslutning på vår skoletur. Aktivitetene er varierte og utfordrende. Etter en offisiell åpningsseremoni, kan man blant annet kaste svamp på læreren, ha putekrig med vennene sine, klatre i trær, kaste kongler på lokk, kaste piler på ballonger, løpe potetløp, få ansiktsmaling, balansere seg frem til en gullskatt og sist, men ikke minst, bli spådd av en mystisk spåkvinne! Betalingen for hele moroa er gule sneglehus som man må lete etter langs strandkanten gjennom hele oppholdet. Man kan også kjøpe popcorn og sjokoladekake, noe som smaker helt herlig på Hudøy!

 

 

 

 

 

Du blir vel med neste gang?

AKKA SJING. AKKA SJOV.
AKKA SJING,SJING,SJOV,SJOV SJOV.
RIFF RAFF RA,
BIFF BAFF BA
SA SA SA,
BRA BRA BRA
HUDØY,HUDØY,HUDØY.
SINGELING KO KO.
HUDØY!!!!!